ee gb

Saaremaa ettevõtlusuudised - infokiri 25.03.2020


Töötukassa töötasu hüvitis

Töötasu hüvitist makstakse töötajale, kelle tööandja tegevus on erakorralistest asjaoludest tulenevalt oluliselt häiritud. Millistel tingimustel hüvitist makstakse ja kuidas käib taotlemine? Vaata ka KKK (vasakul menüüs).

Loe lähemalt ›

Maksu- ja Tolliameti info seoses eriolukorraga

Maksuinfot koondav veebileht, kust ettevõtjad leiavad muudatusi puudutavaid juhiseid, värskeimaid MTA uudiseid ning vastuseid enam levinud küsimustele.

Loe lähemalt ›

Ametlik info Vabariigi Valitsuselt

Info eriolukorra riiklikest meetmetest, juhistest nii ettevõtjale kui eraisikutele ning vastused korduma kippuvatele küsimustele leiab Vabariigi Valitsuse veebilehelt.

Loe lähemalt ›

MKM vastused korduma kippuvatele küsimustele

Tekkinud on palju küsimusi nii transpordi, tervishoiu, majanduse ja muu kohta. MKM on kokku koondanud peamised küsimused, ja annab nendele vastused oma veebilehel.

Loe lähemalt ›

MES hakkab pakkuma kriisimeetmeid

Maaelu Edendamise SA ja Maaeluministeerium on ette valmistanud tegevuste tervikpaketi, et leevendada raskusi põllumajandus- ja toiduainesektorile ning maaettevõtjatele.

Loe lähemalt ›

Koroonaviirus ja tööelu

Hetkel puuduvad kehtestatud erimeetmed töösuhetes, kuid see võib muutuda. Millal ja millised erimeetmed kehtestatakse, ei ole teada. Tööelu.ee jagab värskeimat töökeskkonda ning -suhteid puudutavat infot.

Loe lähemalt ›

Kriisiplaani kavandamise juhised

Kuidas kriisiplaani koostada? Millele tähelepanu pöörata? Millal mingite teemadega tegeleda? Kasvustrateegia coach Indrek Saul jagab ettevõtjatega konkreetseid juhiseid.

Vaata lähemalt ›

Kuidas teha kiirelt ja soodsalt e-pood?

Veebimajutus jagab soovitusi e-poe tegemiseks. Analüüsides oma vajadusi, on lihtsam jõuda sobilikuima lahenduseni nii platvormi, transpordi kui ka makselahenduse osas.

Loe lähemalt ›

Ärikonsultatsioonibüroo PwC ekspertrühm kriisiolukorraks

PwC on kokku koondanud materjalid ja aktuaalsemad küsimused, mida seoses viiruse leviku ja seonduva eriolukorraga lahendada aitavad.

Loe lähemalt ›

Pankade makroanalüütikute ümarlaud kriisiolukorrast

20. märtsil toimus otseülekanne pankade makroanalüütikute ümarlauast, kus arutleti kriisiolukorra võimalike lahenduste ja tulevikustsenaariumite üle.

Vaata järele ›

Vääramatu jõud

Ootamatult on tolmune ja igav force majeure ehk vääramatu jõu klausel, mida isegi juristid tavaliselt halvasti varjatud haigutusega loevad, muutunud populaarseks tegelaseks ülemaailmses koroonaviiruse lavastuses.

Loe lähemalt ›

Saare Arenduskeskuse viited kriisimeetmetele

SAK veebilehelt leiad viited eriolukorras väljatöötatud ettevõtjatele suunatud meetmete, ametliku info ja muu olulise teabe kohta.

Vaata lähemalt ›


eas_yhevarviline_logo_sinine.jpg KYSK-Sisemin_logo_KodYhisk_toetuseks.jpg Logo_rahandusministeerium.jpg EL_Regionaalarengu_Fond_horisontaalne.jpg EL_Sotsiaalfond_horisontaalne_OIGE.jpg Maakondlikud arenduskeskused LEADER_logos_UUS2.png
web by Elixir